Общо показвания

петък, 5 май 2017 г.

Добра и лоша новина за новия кабинет


Също като във вицовете за добрата и лошата новина, третият кабинет на Бойко Борисов стартира с една добра и една лоша новина. Добрата е, че местата на предизвикващите скандали десни министри в предишния му екип, са заети от безспорни специалисти. А това подсказва, че премиерът не само си е взел поука, но се е погрижил новите министри да бъдат приети положително и от опозицията.

В същото време на „Обединени патриоти“ бе поверено решаването на демографските проблеми, въпреки критиките към тях по отношение на зачитането на човешките права и противопоставянето на едни български граждани на други. А веднъж заложена, мината винаги може да избухне. 

Разбира се, за разлика от изхвърлените от парламента мними десни, които веднага започнаха да вещаят черни дни за страната, не бива да се избързва. Причината е демонстрираното засега желание на управляващите за диалогичност и търсенето на общи допирни точки с опозицията. А такива има, и това е грижата за стабилността на страната, както и съвместно участие в подготовката на предстоящото европредседателство.

Има достатъчно време, за да се види дали нареклите се националисти, ще започнат да рушат, както наследниците на Иван Костов в предишния парламент, или ще загърбят миналото си. Да се надяваме, че политиците в управляващата коалиция са се поучили от грешките, довели до падането на предишните им управления.