Общо показвания

понеделник, 19 април 2010 г.

Правилата на играта

Всеки ден ставаме свидетели на това, което доскоро беше публична тайна - че има съмнения във върховенството на закона заради зависимости извън правилата.
И няма нужда да ни казват отвън, че има корумпирани магистрати. Не е редно точно държавният глава да си прави фалшив пиар, като връща закони, които няма да бъдат поправени.
Не е и толкова важно всяка седмица да бъде залавян по един корумпиран магистрат, за да им светне на хората, че има нещо гнило. По-същественото е как да се справим с проблема с кадруването в тази система и дали точно тези са хората, от които трябва да се очаква правосъдие. Ако това си дойде на мястото, никой няма да пита дали са достатъчни СРС-тата и анонимен свидетел, за да бъде осъден престъпилия закона.
Редно е да се замислим също кои точно пищят в момента. И се опитват да попречат на промените. Не е необходимо много да се връщаме назад, нито пък да оглеждаме отново спонсорите му, за да разберем защо човекът с харамийския псевдоним пее в хора на онези, които създадоха организираната престъпност и най-вече се облагодетелстваха от нея.
Затова колкото по-бързо се разбере, че Темида не е с превързани очи, за да може да бъде надхитрявана, толкова по-добре за всички ни.