Общо показвания

петък, 23 май 2008 г.

Време е МИС Етем да изпратим в заслужен отдих

Заради наказателната процедура за тел. 112, Сокола може да я уволни

Прави са хората да твърдят, че най-добрият метереолог в държавата е Сергей Станишев – винаги, когато нещо се случва госпожа „Бедствия“ или е пусната от него в отпуск, или не е на точното място. Така беше през зимата, когато падна големия сняг. Така беше и миналото лято по време на наводненията. Тогава тя замина с приятелки на плажен вояж на френската ривиера.
Няма да питаме защо поръча джипове, които не стават за лоши пътища, няма да се интересуваме от многото съмнителни поръчки и къде са отишли парите за възстановяване на щетите от бедствията. Няма да се ровичкаме в имотните придобивки на госпожата в столичния квартал Банкя и по Южното черноморие. Затова си има ДАНС, Сметна палата, прокуратура.
Това че получи звезда в съзвездието „Касиопея“ от дежурните ибрикчии, също можеше да подминем, но се случи точно когато изгоряха живи хора във влака край Кардам. Вместо тя да е първа там, не само че не отиде, но и не каза една дума на съчувствие към близките на загиналите.
Не човек, а желязо.
На Доган му писна и беше готов да я жертва още по време на ремонта на кабинета. Но нежеланието на царя да се правят промени попречи. Затова Сокола и даде отсрочка. До юни месец, когато се очаква негативният доклад на Еврокомисията.
Междувременно Брюксел започна наказателна процедура за забавения тел. 112.
И Доган отново и вдигна мерника. Причината не е само в атаката отвън, но и в продължаващите и изцепки, които от една страна предизвикват смях, но от друга вредят на партийния имидж. Не я искат и много от кметовете на ДПС, които тя остави сами да се оправят по време на наводненията миналата година.
А парламентарните избори са догодина....
Но вместо да започне да работи, Етем хукна да открива възстановени мостове. И то точно когато отново тресна земетръс в Стражица.
После, без да губи време, тя отново реши да напомни защо и викат Хептем Етем
В Разград, крепост на ДПС, тя опита да оправдае забавянето на създаването на спасителни отряди със смешното твърдение, че трудно се намирали помещения за тях.
Как ще е лесно, като от това няма келепир, нито за себе си, нито за черната партийна каса?
И това не е всичко, което каза Емел.
С почти некрофилска наслада тя разказа, че първият тест за бъдещите спасители бил влизането в морга и докосването на труп. Самата тя пробвала вече и не се уплашила.
Каква смела министърка!?
Нито е смешно, нито е тъжно.
Аман от такива министри.
Крайно време е Етем да излезе в заслужен отдих.
За да не скучае, може да се включи в поръчания от нея мюзикъл за деца „Ало, ало“, в който с художествени средства ще се показва как се действа при бедствия и аварии.
Друго си е един бивш министър да представя собствените си дивотии на живо. Но не от министерството, а от сцената.
Поне ще се посмеем.