Общо показвания

петък, 14 април 2006 г.

СДС остана без първата буква

Полковник Цвятко и Митьо Гестапото да влязат в НИС

ДВАМА седесари ветерани се срещат вкулоарите на НДК след гласуването на новия устав на СДС. Единият вика надругия: "Днес е знаменателен ден за българската демокрация - падна първата буква на СДС." Онзи изобщо не се впечатлява, ами тутакси отвръща: "Аз пък,като връщам лентичката обратно през тези 16 години, си мисля, че първата
буква никога не е слагана."
Случи се нещо нечувано на 16-ата синя конференция.
Лидерътна СДС Петър Стоянов лично се обяви срещу предложени от МетодиАндреев лустрационни текстове в новия устав. Според тях не могат да бъдат избирани за членове на НИС на СДС лица, които са били членове на БКП, билис а щатни и нещатни служители или сътрудници на бившата Държавна сигурност или са получили облаги - материални, имуществени и образователни, повреме на авторитарния режим.
"Щях да приема това преди 15 години,но сега трябва да приемем тези хора за съмишленици", обяви от трибунатаСтоянов. И обясни, че това можело да попречи на регистрацията в съда, защото щяло да наруши правата на някои граждани.
Ами щом така мисли, да вземе да покани в политбюрото си на местата на освободените Филип Димитров и НадеждаМихайлова бившите шефове от ДС полковник Цвятко и Митьо Гестапото.
Не че ще е новина и че двамата нямат ни-що общо в създаването на българската десница.Делегатите на синия конгрес май не схванаха какво се случи.
Представете си например какъв скандал би се разразил, ако в ръководството на сродната на СДС ХДС на Ангела Меркел в Германия се появят членове на бившата тайна полиция ЩАЗИ.
Как може Бойко Борисов да декларира, че щом дойде на власт, първата му
работа ще е да извади доносниците на бившата ДС на светло, а Стоянов гузно да си трае.
Какво да кажат онези седесари, на чиито роднини животът им мина в комунистическите затвори и лагери.
Странна амнезия преследва синия ли-
дер.
Кога казва истината той.
Когато преди четири месеца вкара законопроект за на-
ционалната памет и обявяването на пре
стъпленията на тоталитарния режим за
престъпления срещу мира и човечеството или сега, когато изведнъж реши, че
не може да се освободи от бивши пар-
тийни секретарки и от седесари, носещи
колоритни партизански имена като Мит-
ко Палаузов, Владо Ковачки и Вълко
Червенков.

14 април
"168 часа"