Общо показвания

неделя, 20 октомври 2024 г.

ФАЛШИВАТА ПЕСЕН НА АГЕНТ “САВА” „СЕРГЕЙ” И „АНГЕЛОВ“ ОТ ДС

През целия Преход Доган разбираше справедливостта не като полза за избирателите, а като лично обогатяване

В неадекватно към днешната реалност обръщение, известният с агентурните имена “Ангелов”, “Сергей” и “Сава” детрониран бивш лидер на ДПС Ахмед Доган нескопосано подстрекава към етнически междуособици. 

В духа на първите години на демокрацията, когато с помощта на кукловодите на Прехода Доган беше назначен за лидер и днес той изважда етническата карта от мухъла на времето. “Поставя се под въпрос единството на нацията, да не говорим за заедността на гражданите като съпричастност в появилата се на хоризонта обща беда за всички”, фалшиво се опитва да разиграе римейк на онези времена. 

Нека припомним обаче - тогавашната цел беше всеки опит за демократично управление да бъде неутрализиран с помощта на така наречения балансьор. С негова помощ бяха свалени всички правителства на СДС, в страната се възцариха идеални условия за създаването на върхушката от дерибеи, начело с техния лидер. И след 35 годишен диктат, особено в малцинствените райони, Доган говори че “правосъдието трябва да произвежда Справедливост” и че било “очевидно е, че тази основополагаща ценност на европейската цивилизация е в голям дефицит”, а “вярата ни в справедливостта е фундаментът на държавността”.

Ще употребим неговия любим израз:“Късно е либе за китка!”.

Може ли някой да повярва на бившия агент на ДС, след като справедливостта през целия Криминален преход се разбираше от него не като полза за избирателите, а като лично обогатяване чрез мракобесните методи на дерибейската върхушка? 

И когато само за година, особено в малцинствените райони, всички започнаха да виждат какво значи грижа за хората, когато в тях се изсипаха милиони инвестиции, а прокудените деца на истинските борци за права и свободи, започнаха да се връщат в страната, евтиният номер с мятането на заклинания от болната на здравата глава няма как да мине. 

Ако е на място, прокуратурата би следвало да се самосезира след последния опит за етническо противопоставяне, направен от обръщението му. А изводът, който преди всичко трябва ние да си направим е как трябва да се постъпи днес, за да се заличи един не по-малко мрачен от Възродителния процес период на 35 годишно потъпкване на електората на ДПС - държането му в крайна бедност, превръщане на потомците в гастарбайтери и противопоставяне на националистическа основа на едни български граждани срещу други. 

Възобновяването на делото за Възродителния процес е добро начало, но този път трябва да бъде разследвана и ролята на ДС, като бъдат разпитани не само жертвите, но и сътрудниците на бившите тайни служби. И не само разследвани, но и осъдени, заради многобройните престъпления, които са извършили помагайки на тоталитарната власт да осъществи репресиите.

Следваща стъпка би трябвало да е приемането на Закон за лустрацията по подобие на германския закон, с който бе отстранена бившата тайна служба ЩАЗИ от домогване до публична власт. Днес лустрацията може да се осъществи и така да се приключи с Прехода, който доскоро се наричаше криминален, но вече може да се определи и като престъпен. И с прочистването на политическата власт от зависимостите да се върне нормалността и държавата ни тръгне по път, по който отдавна вървят други бивши социалистически страни.