Общо показвания

сряда, 28 август 2024 г.

ИЛХАН КЮЧЮК И КЮТУЦИТЕ ОКОЛО НЕГО ДА ИДАТ ПРИ СКЕЛЕТИТЕ В ГАРДЕРОБА

Илхан Кючюк от подкрепящия Доган кръг от деребеи нагло потвърди че е нарушен закона и Делян Пеевски заедно с още 17 души са противоуставно отстранени от движението. Без да му мигне окото завършилият право Кючук, който е избран наскоро за шеф на правната комисия на Европарламента, декларира, че Доган може да взема решения през главата на Централното оперативно бюро, което не е разписано в устава. Излиза, че грубо е нарушен закона.

Чл.169 а от Наказателния кодекс гласи, че който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин принуди някого противно на убежденията или волята му да участва или да напусне политическа партия, организация, движение или коалиция с политическа цел, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

Пояснението на юристи е, че липсата на кворум за провеждане на заседанието на ЦОБ на ДПС е доказателство, че с взетото от присъстващите негови членове решение по незаконен начин се принуждават съмишлениците на Делян Пеевски противно на убежденията им и волята им да напуснат ДПС.

Твърдението на Кючюк по-късно бе потвърдено от Доган, в разпространен запис. И независимо, че още при съобщаването му, бе определено от Пеевски като противозаконно, то продължи да се тиражира от други приближени на принципа на Гьобелсовата пропаганда, че една лъжа казана сто пъти става истина. Деребеите робуват и на носталгията по мита “Доган”, когато открито заявяваше, че той раздава порциите. Този мит отдавна рухна. 

Още преди близо две години движението тръгна по друг път - на война срещу всички, които крадяха порциите и се облагодетелстваха, като в същото време държаха обикновените депесари в бедност и безпросветност. Това време мина, местните общини получиха над 400 млн финансови инжекции, построиха се пътища, отварят се нови работни места, гурбетчиите започнаха да се връщат заради по-добри доходи у нас. Единствените губещи станаха деребеите,  които дотогава управляваха, насаждайки страх със заплахи и. дори издевателства. Но с Новото Начало , местните феодали загубиха властта си, на тяхно място дойдоха млади и енергични кметове и областни управители, които вдъхновиха младите хора, а патилите от Възродителния процес техни родители за първи път разбраха, че животът им няма да е напразен.


Ще кажем направо - и този път деребеите криво са си направили сметката. Ако преди време лакардиите на Кючюк са правели впечатление, защото е евродепутат, съпредседател на либералите, а отскоро и шеф на правната комисия на европарламента, сега този номер не върви. Защото започналото Ново Начало. в движението означава преди всичко да носиш отговорност и думите и постъпките ти да са на висотата на постовете, които заемаш. Оказа се, че Кючюк е точно обратното на това, което като избраник на народа трябва да върши - излязоха факти как се е възползвал за лично обогатяване с европари, дадени за други плащания като евродепут.  Парите са хиляди евро, които той е използвал за имотни и други облаги, и които Европрокуратурата вече разследва. Сега, като поставя Доган над закона, той ще предизвика вниманието и на европарламента, което най-малкото ще го отстрани от шефския пост. А заради далаверите ще бъде отстранен като евродепутат и не само че ще трябва да възстанови присвоените пари, но и най-вероятно ще бъде осъден от европейски съд.


Преди всичко обаче се вижда, че Кючюк е срам за страната ни. И че вместо да представи достойно тези, които са го изпратили, той се е занимавал с кокошкарски далавери. А сега и грубо погазва законите на родината си. Сигурни сме, че престъпното му поведение е разочаровало тези, които са му дали доверието си. Те ще са и тези, които ще накажат  близкия му кръг на предстоящите избори. А морална награда за тях ще бъде, ако Европарламентът изгони и даде на съд Кючюк.

 

Всъщност, защо се учудваме, след като кумирът на деребеите Доган може да открадне 30 млн, които сега панически с прехвърляния на собственост се опитва да заличи. Бившият лидер е служил през годините за удобно прикритие на тяхното деребейство. При това доскоро абсолютно безнаказано, заради чадърът на бившите тайни служби, които организираха и осъществиха мрачния Възродителен процес. Не че не се знаеше, но страхът пречеше доскоро, а и тези, които се опитаха да се опълчат бяха смазани за назидание. Но това е минало. Идва Видовден. Кючюк и другите крадци ще си платят. Доган също няма да избегне съда. 


Така че сегашната пушилка няма да им помогне. Излъганите избиратели ще търсят възмездие за пропиления им живот, а младите не искат да ходят на гурбет, а да работят и получават добри доходи тук. Ясно е, че с наближаването на изборния ден мръсните номера няма да спрат. Но когато има нарушения на законите на страната е редно и органите, които пазят държавността да се заемат и проявят нужната енергичност в разследването без да робуват на някогашни властници. А тези, които са посрамили страната като Кючюк, трябва да са като обеца за ухото на всеки, който се е запътил към Европейските институции.