Общо показвания

сряда, 4 април 2007 г.

Краят на трите букви

Накрая само лъвът ще остане на “Раковски” 134

Иван Костов и Петър Стоянов решили да се помирят и обединят десницата.
Като истински мъже се разбрали това да стане на лов. И то не на какво да е - на лъвове. Заминали на сафари в Африка. Първия ден не случили, вечерта опънали палатка и си легнали. На сутринта Костов тръгнал да се измие на поточето. Гледа - насреща му лъвицата Надежда!Леле, свършен съм, рекъл си Костов, теменужката ще овдовее. Хукнал към палатката, а Надежда след него. Тъкмо стигнал входа, и се спънал във въженцата, които я опъвали. Паднал, а лъвицата от инерцията го прескочила и влетяла вътре. Тутакси Костов дръпнал ципа на палатката догоре и викнал: "Петре, оправяй се с нея, аз отивам за друг лъв!"
Чак сега ни светна защо синята партия се рои, но лъвът пред централата на СДС си стои. Едни бягат, други ги отлюспват, само Надето остава.
Всеки пореден лидер твори дивотии, после вдига ципа и си тръгва по живо по здраво.
Пък който оцелее.
Е, Костов се спаси, дойде време и Стоянов да бяга. Гледа вече към Брюксел, не му се стои в палатката, иска някой друг да набута в нея.
Но кой знае защо, тройката не се получава.Заради негов флирт с английските консерватори Европейската народна партия може да изключи СДС от редиците си. Заради ината на бат' Петьо сините остават и без човек в Комисията по досиетата. Ако другите десни ги подкрепяха, иди-дойди. Ама и на тях им писна. Нямат никакво намерениe да изтеглят своите и да дискредитират комисията, за което настояват от "Раковски" 134.
Гаф след гаф.
Май идва краят на трите букви.
Но има ли това значение?
На Стоянов не му пука за ЕНП, още по-малко иска да се вадят досиетата.
Важното е, че в Брюксел не е като на Балканите.
След него, ако ще, и потоп.
Все някой ще се погрижи за синия лъв.
А друг - да заключи централата.

4 април 2007
"168 часа"
И да върне ключа.