Общо показвания

петък, 9 юни 2017 г.

Поучителна оставка

Бързата оставка на скандално прочулия се шеф на хотелиерската асоциация Благой Рагин ще пресече “ефектът на доминото”, който започна да се отразява негативно на този бизнес. И то в година, когато се очакват рекордни приходи. Не бива да се допусне неадекватно поведение след бруталната проява на шведския турист, да бъде лепнато като етикет на бранша. А и да бъде използвано от дежурните протестъри и стоящите зад тях кукловоди, за поредната пушилка.

Това че прокуратурата и МВР реагираха своевременно, обаче не е достатъчно. Необходимо е именно хотелиерите да направят така, че самите те да не допускат подобни вандалщини. Редно е да обърнат внимание и на туроператорските фирми, че такива прояви няма да бъдат прикривани.

Що се отнася до конкретния случай, не се съмняваме, че правоохранителните органи също ще помогнат. Сега е моментът да бъде даден знак, че страната ни не е алкохолна дестинация. Факт е, че природата, културните събития и многобройните исторически паметници,(все по-добре експонирани), са тези, които привличат нарастващия брой туристи. И точно тук е необходимо да обединят усилията си държавата и хотелиерите.

“Самоотстраняването” на Рагин е малка стъпка в тази посока. Но е добре собствениците на хотели да разберат, че държавата  ще им помага, но само, когато  обществеността вижда, че гостите ценят гостоприемството им и спазват  законите на страната.