Общо показвания

понеделник, 20 ноември 2017 г.

Смешки за "жълтопаветници"


Явно Дългоноското не може да живее без лъжи. Всъщност добре е, че Христо Иванов, по-известен като Пинокио, се появява от време навреме, че избирателите да си припомнят как ги е излъгал и защо не трябва да правят нова грешка. Новият номер на този, който отказа съюз с десницата, нарече “жълтопаветници” тези, на чиито рамене се издигна и се определи нито като ляв, нито като десен, е да е борец за нова визия на страната ни в Европа.
Нищо ново - вчерашните лъжи с нова премяна. Сред познатата седянка от провалили се нееднократно и дотегнали на всички наследници на Иван Костов. И подставени лица на създадените под крилото на неговото управление днес подсъдни олигарси. Ние пак сме тук и пак сме същите. И сме самодостатъчни, защото грандът за тази “визия” ни е в кърпа вързан.
Избирателите обаче си спомнят какво направи Командира, когато се провали. Заяви обидено, че е избягал напред и ще чака да го достигнат, после разби десницата. Със същия комсомолски плам и Пинокио проваля всичко, до което се докосне. И също не се извинява на изхвърлената от парламента десница. Без да му мигне окото изважда от нафталина левичарски манифести, вероятно си мисли, че е на крайцера Аврора.
Ще кажем направо - няма как лъжецът да защитава демокрацията и европейските ценности подобно на “тънката линия шотландски пехотинци с червени елеци, които спрели набега на руската конница през Кримската война.” Умните и красиви “жълтопаветници”, са достатъчно умни, за да не се замаят от подобни дитирамби и да не го понесат отново на раменете си. А и в Европа едва ли ще му повярват на поредния донос, както и никога не са му вярвали. Нито българския избирател, нито европейския се нуждае от псевдореволюционери.
Особено, ако са като онези Вазови герои, които непрекъснато свалят Султана, но щом се появи падишахът, се скриват под масата. Или гледат да се умилкват, за да намажат някое топло местенце.