Общо показвания

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Изборен шамар за протежето на Иван Костов



Опитът на Радан Кънев да запази статуквото на криминалния преход претърпя поредния провал. Подставените лица и разследваните за престъпления кандидат кметове бяха демонстративно пренебрегнати от избирателите. Няколко процента не достигнаха, за да бъде изхвърлен скандалния хасковски кмет още на първия тур. Във Варна друг съден тъмносин кандидат получи заслуженото, действащия кмет запази мястото си от раз. В София верният на Костов и Кънев тъмносин кандидат също се провали - листата на реформаторите за общински съветници получи два пъти повече гласове от него. В другите градове положението е още по лошо, десебарите бяха напълно пренебрегнати. Единствено разумният избор на коалиционните им партньори от СДС, успя да запази позиции на Реформаторския блок, постигнати вече на предишните парламентарни избори.

Вместо да си вземе поука от резултата, Кънев прехвърли вината от болната на здравата глава – били твърде толерантни към управляващата партия. И като латерна възпитаникът на бившият преподавател по марксистка политикономия, също като него, продължи с безсмисления рефрен за “измитането” на опозицията от политическата сцена. Няма да коментираме, че това противоречи на общия тон на толерантност, възприет от водещите политически партии, нито ще правим сравнения с поведението на модерните партии на стария континент. Ясно е, че европейският избор на костовистите е маска, зад която се крият мрачните кукловоди от бившия режим.

Има и една друга на пръв поглед забавна страна. Ще я илюстрираме със следния виц:
Щастлив от изборния резултат Радан Кънев влиза в близък до НДК бар. Барманът го пита:
“Какво да ви налея?” “Тъй като ме гледаш?”, горделиво попитал Кънев. Барманът тутакси отговорил: ”Ми като та гледам …. акъл?!

Всъщност тези, които гледат на Кънев като на смешник и продължават да го търпят, трябва да се замислят. Не е нормално той да твърди, че в София “е феноменален успехът ни - рекорден за всички избори досега”. Но от друга страна не трябва да се учудваме, след като менторът му от Драгалевци имаше зад себе си близо два милиона избиратели и направи така да ги загуби безвъзвратно.

За да не пропуснем нещо, накрая ще допълним, че в изборната нощ костовият възпитаник определи “феноменалния” успех и като “фантастичен”. Най-вероятно защото е в синхрон с фантазмите му да се кандидатира догодина за президент...

Но тъй като до тези избори има още време, това е добър повод за десните, по най-бързия начин да се освободят от него и останалите костови зомбита.