Общо показвания

събота, 10 май 2014 г.

Опасно бълнуване


“Създателят иска да завладее природата, паразитът иска да завладее хората” - казва Хаурд Роурк в “Изворът” на Айн Ранд (Алиса Розенбаум), смятана за един от най-големите познавачи на тоталитаризма. Търсенето на нов тип робство след краха на фашизма и разпада на съветската империя от братски държави се превърна в основна цел на пременилата се в капиталистически одежди комунистическа номенклатура и нейните наследници. За съжаление избраният от тях модел на скрит зад уж демократични принципи тоталитаризъм се сгромоляса във всички посткомунистически страни, на път е да се провали и в Русия, където показа истинското си лице с инвазията в Крим.
Не е тайна, че бившият президент Георги Първанов силно се надяваше да повтори този модел чрез съучастието на сегашния лидер на социалистите. И след като номерът му не мина, изпадна в политическа безтегловност. Провали се готвеният от него вътрешнопартиен пуч, а от формацията му АБВ останаха един файтон несъстоятелни празнодумци. От тях единствено се интересуват фалиралите олигарси, най-вече заради шума, който вдигат. Но в действителност и те вече си търсят други маши, защото виждат, че тази псевдосоциалистическа формация със сталинистки отенък не може да бъде техният спасителен пояс. Със сигурност се дразнят и руснаците, на които по-известният вече като Гоце президент и неговите протежета се представят за адвокати на проекта “Южен поток”. В Москва добре знаят кой провали силно рекламирания енергиен “Голям шлем”. И нямат нужда от безполезни клакьори, които на всичкото отгоре се опитват да създадат излишен смут с обвиненията към сегашните управляващи, че тайно работели срещу газовия проект.
Не е трудно да видим и към кои избиратели е насочил посланието си за президентска република (разбирай силната ръка на репресивната власт) агентът на бившите тоталитарни тайни служби. Това са онези умствено застинали в соца хора, смачкани в годините на криминалния преход и държани в безпросветен мрак от машите на вече фалиралите олигарси. Единственото нещо, което им е оставено, е дивият национализъм, с който беше допуснат до политическите игри и Първанов чрез небезизвестния от зората на демокрацията Общонароден комитет за защита на националните интереси (ОКЗНИ). Виждаме в Украйна какъв е резултатът от подобна политика - избиващи се един друг славяни с озверели от скотщина лица. Възражда се и взривоопасната карта на антисемитизма с призиви за нов холокост…
Това ли искат Гоце и неговите покровители!?
Знаем как завърши Голямата екскурзия - с падането на комунистическия режим.  А паразитиращи политици като Първанов, които искат да разрушат едно от най-ценните завоевания на прехода - етническия мир, ще бъдат пратени на бунището на историята.