Общо показвания

петък, 7 август 2020 г.

Смешно папагалстване под ритъма на Коминтерна

 Вече няма съмнение, че президентът Румен Радев иска цялата власт. Представената от от него първа част от проекта за Национален стратегически документ за развитието на страната в три части, не е нищо повече от “помпане на мускули”.

 

Нека кажем направо – президентът може и да папагалства каквото му внушат председателят на неговеия съвет, по известен като агент “Майстора” от Държавна сигурност, както и един друг, който спря метрото преди дни, но едва ли някой ще повярва, че точно те са хората, които ще ни изведат към светлото бъдеще. Та нали всички виждат, че в главите им ехти химна на Коминтерна и очевидно двамата не са забравили как се прави тероризъм по болшевишки.

 

Затова не се учудваме, че помпозното словоблудство в първатата част на документа не е нищо по-малко от прелюдия към появата на “Спасителя”. Обикновено такива документи се четат след като вече и извършен държавния преврат. Само че на президента май не му стиска да се откаже от президентството и поведе народа. Предпочита да е като маймуните, които не пускат лиана преди здраво да са хванали следващия и са сигурни, че няма да паднат в пропастта.

 

В кой свят, всъщност, живее, абдикиралият отдавна от основното си задължение да обединява, а не да разединява, държавен глава. Много елементарно Радев се опитва едновременно да буни и да излъже народа да му даде цялата власт. Няма да припомняме, че едва ли щеше да се обади, ако не бяха излезли онези записи, както и обвиненията към негови съветници, че ползват служби и магистрати за лични цели. Това и сянката на онзи пенсиониран генерал Решетников, бабуваща на избора му, едва ли се нравят и днес на повечето българи.

 

Затова е по-добре Радев да не дърпа дяволът на импичмънта за опашката, а да си се прибере в декоративната клетка. Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е – да го направиш, е казал за такива като него народният писател. Това са истинските три части. Но не на неговата “псевдостратегия”, а на живота.