Общо показвания

сряда, 7 януари 2009 г.

На депутатите им светна

БСП предложи свикване на извънредно заседание на парламента в понеделник заради газовата криза. Каква похвална инициативност! Трябваше Москва да ни спре кранчето, за да се сетят родните депутати, че близо месец ваканция е прекалено дълга. И сега от кумова срама ще се съберат. Отсега е ясно какво ще се случи. Пак ще се хванат гуша за гуша, кой крив, кой прав и ще потрошат хиляди левове на данъкоплатците в безсмислени спорове. 
Но може целта да е друга - да се отклони вниманието от готвените протести на млекопроизводители, на зърнопроизводители, на зелени, на учителския синдикат. Да не забравяме, че депутатите трябва да отчетат за каква благотворителност са дарили парите от коледните премии, както обещаха.
Има и друго, което никак не им се ще да обсъждат - предстоящия мониторингов доклад по "Правосъдие и вътрешни работи". А какво да кажем за отнетите ни 220 милиона и очакваното спиране на още много повече. Нека припомним, че висят и десетки закони, свързани със социалното и здравното законодателство. Все още няма решение и за фонда, който показа in vivo колко им е акълът, когато става дума за зачатието на хиляди жени, искащи да станат майки. 
Ако избраниците на народа бяха взели друго решение, например да удължат почивката до 2 февруари, щяхме да ги разберем. Но сега този шум, който вдигат, е твърде съмнителен. И не на ползу роду.